Uslovi korišćenja i procedura prijavljivanja

Uslovi korišćenja i procedura prijavljivanja

 

RCUB Media portal, kao multimedijalni servis naučno-istraživačkog i edukativnog karaktera, javno je dostupan u smislu mogućnosti pregledavanja celokupnog sadržaja. Dozvola za postavljanje novog multimedijalnog sadržaja na portal je ograničena samo na institucije članice Akademske mreže Srbije. Računarski centar Univerziteta u Beogradu ne snosi odgovornost za sadržaj video-audio materijala prezentovanog na portalu. Odgovornost za sadržaj snimljenog/arhiviranog materijala snosi institiucija – organizator događaja koji RCUB snima/arhivira.

Ukoliko organizujete događaj (predavanje po pozivu, seminar, konferencija, itd.) koji želite da prenostite putem live stream-a, možete nas kontaktirati  u cilju pružanja usluge audio-video snimanja, emitovanja uživo preko mreže i arhiviranja na video serveru.

 

  • Vaša institucija treba samo da obezbedi mrežni priključak na mestu održavanja događaja, dok ćemo mi obezbediti svu neophodnu opremu kao i obučena tehnička lica.
  • Preduslov realizacije snimanja/arhiviranja jeste saglasnost organizatora.
  • Najavu dešavanja, radi dogovora oko rezervacije termina snimanja, potrebno je izvršiti najkasnije 2 nedelje pre početka događaja slanjem E-mail-a na adresu: helpdesk@rcub.bg.ac.rs
  • Izjava o pravima i odgovornostima dostupna je ovde. Organizator (predstavnik institucije) je štampa, potpisuje, overava pečatom institucije i predaje dežurnom operateru pre početka snimanja.
  • Organizator je dužan da na zahtev urednika portala dostavi dodatnu dokumentaciju (agendu, CV predavača, dodatne informacije o događaju…) pre početka snimanja.
  • RCUB se obavezuje da snimljeni materijal postavi na Media portal što je moguće pre, a najkasnije u roku od 15 (petnaest) dana od trenutka okončanja snimanja.

 

Kontakt detalje možete pronaći ovde.

Comments are closed