O RCUB Media portalu

Šta je RCUB Media portal?

 

RCUB Media portal je multimedijalni servis koji omogućava postavljanje video i audio materijala od značaja za akademsku zajednicu Srbije. Pored toga, RCUB Media portal uživo emituje (live streaming) događaje za širi krug korisnika Akademske mreže Srbije (AMRES), kao i njihovo arhiviranje za kasnije gledanje (video-on-demand).

Servis je namenjen živom prenosu i arhiviranju gostujućih predavanja, seminara, konferencija i sličnih skupova koje organizuju insitucije – članice Univerziteta u Beogradu ali i druge domaće akademske institucije. Ove događaje želimo da učinimo dostupnim većem broju korisnika, pogotovu onima iz drugih gradova, i na taj način unapredimo korišćenje ovog servisa u obrazovnom i naučno-istraživačkom radu.

RCUB Media portal, kao multimedijalni servis naučno-istraživačkog i edukativnog karaktera, javno je dostupan u smislu mogućnosti pregledavanja celokupnog sadržaja.

Želimo da pozovemo sve akademske institucije koje imaju odgovarajuće snimljene materijale da već sada učestvuju u popunjavanju video i audio arhive na RCUB Media portalu kao i da nas kontaktiraju u vezi snimanja i strimovanja budućih događaja. Za sva vaša pitanja i sugestije stojimo na raspolaganju.

Comments are closed