5. Sajam stipendija na Univerzitetu u Beogradu

Lokacija:
Rektorat Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1 (Svečana sala)
Datum i vreme:
16. i 17.10.2018. u 10h
Opis:

U organizaciji Univerziteta u Beogradu, od 16. do 17.10.2018. god, u zgradi Rektorata na Studentskom trgu u Beogradu održan je 5. Sajam stipendija pod nazivom “Stipendija i ja“.

Organizacijom ove manifestacije postoji želja da se podigne nivo informisanosti studenata o mogućnostima nastavka studija u Srbiji i inostranstvu, uslovima koje bi trebalo da ispunjavaju da bi uspešno upisali željene studije, veštinama koje su im potrebne prilikom prijave, značaju proaktivnog stava, pravovremene informisanosti, celoživotnog učenja i mobilnosti.

Tokom oba dana Sajma organizovane su informativno-konsultativne sesije. Pored državnih institucija, fondova i nevladinih organizacija, na sajmu su učestvovale i kompanije, ambasade i ustanove koje dodeljuju stipendije studentima za studiranje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Sajam su otvorili prof.dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu i dr Saša Lazović, pomoćnik ministra iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni predstavnici ambasada, fakulteta, institucija učesnica i studenata.  Tokom oba dana Sajma organizovane su informativno-konsultativne sesije u dvorištu Rektorata tokom kojih su zainteresovani studenti mogli da dobiju savete i smernice za apliciranje od predstavnika institucija učesnica.

Među izlagačima koji su predstaviil stipendije posetiocima u dvorištu Rektorata predstavili su se: Ministarstvo prosvete i nauke, Fond Dositeja Ministarstva omladine i sporta, Fondacija Tempus, Fondacija Dr Zoran Đinđić, Ambasada Češke republike, Ambasada Grčke, Ambasada SAD, Ambasada Kanade, Ambasada Republike Koreje, Ambasada Japana, Nemačka služba za akademsku razmenu DAAD, Ruski dom, Francuski institut, italijanski univerziteti Politehnico di Milano i Ca Foscari, Evropska mreža za podršku istraživačima u pokretu Euraxess, kompanija EKO Serbia, Valjaonica bakra Sevojno, kompanija DIGIT, kompanija Loreal Balkan, kompanija Ernst&Young, Obrazovni sistem Equilibrio, Centralnoevropski univerzitet, Evropska studentska mreža ESN.

Realizaciju ovogodišnjeg Sajma stipendija pomogli su prijatelji manifestacije: kompanije DIGIT, Loreal Balkan, Coca-Cola Helenik, Ernst and Young, Froneri, Nestle Adriatic, Delta Agrar, Obrazovni sistem Equilibrio i ambasada Kanade.

Detaljnije informacije nalaze se na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu.

2.625
pregleda
Bookmark the permalink.
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Comments are closed